Elsykeln skapar nya behov: Så här möter du dem

No items found.


De senaste åren har det varit en enorm ökning i försäljningen av elsykler och det är ett allt mer populärt transportmedel. Även om traditionella cyklar har varit en del av samhället i många decennier är elsyklar relativt nya på marknaden. Den nya generationen cyklar är effektiva och bekväma men har skapat nya behov.

Det visar sig att det viktigaste åtgärden för att förbättra förhållandena för elsyklister är att erbjuda trygg parkering. En undersökning visar att hela 94% av elsyklister anser att trygg cykelparkering är viktigt eller mycket viktigt. Detta är inte förvånande med tanke på att elsyklar oftast kostar mer än traditionella cyklar. För många elsyklister är cykeln inte bara ett transportmedel, utan också en större investering. Många har helt enkelt bytt ut bilen till förmån för elsykkelen. Därför är det viktigt att kunna parkera cykeln på ett säkert och tryggt sätt. Detta ger också goda möjligheter för företag.

Med elsykkelen har avståndet människor är villiga att resa med cykel ökat betydligt. Det är nu mer aktuellt än tidigare att välja de som har lagt bäst till rette framför de som är närmast. Detta gäller särskilt där människor har som vana att besöka veckovis eller till och med dagligen, till exempel vid val av köpcenter.

Som en del av att skapa bra cykelområden kan man också överväga andra tilläggsfunktioner som laddningsmöjligheter eller tak över parkeringsplatserna för att skydda cyklarna mot väder och vind. Med rätt planering och tillvägagångssätt kan man underlätta för de nya vanor som skapas i takt med att fler skaffar elsykkel.

Vill du veta mer?

Thomas Johansson
VD
Thomas@veia.se
Kontakta mig!

Kontaktschema

Tusen takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.